Anasayfa » Sivilce Oluşumunun Nedenleri
Güzellik Sağlık

Sivilce Oluşumunun Nedenleri

Akne veya daha yaygın adıyla sivilce; genellikle ergenlik döneminde görülen deri üzerinde kabarcık şeklinde çıkan ve içi irin dolu olan bir deri hastalığıdır. Sivilceler, derideki yağ oranının fazla olduğu bölgelerde çıkar. Ergenlik çağında çıkan bir deri rahatsızlığı olarak bilinse de kadın erkek ayrımı yapmaksızın sivilce, her yaştan insanda görülebilen bir hastalıktır. İstatistikler toplumun % 80’inde sivilce rahatsızlığı olduğunu gösteriyor. Peki, sivilce neden oluşur? Tedavisi var mıdır? Sivilce problemi yaşayan kişiler nelere dikkat etmelidir? İnceleyelim.

Sivilce oluşumunun nedenleri birkaç adımda açıklanabilir;

Yağ Bezleri: Kıl köklerinin içinde bulunan yağ bezlerinin cilt yüzeyine açılan gözenekleri vardır. Bu gözenekler tıkandığında sivilce oluşumu başlar. Yağ bezlerinde sebum adı verilen, cildi korumaya yönelik olan sebum adı verilen madde, kıl kökünden dışarı çıkamadığında cildin alt tabakasında birikir ve sivilceler için zemin hazırlar. Dışarıya çıkamayan bakteriler sivilceye sebep olur.

Beslenme: Düzensiz beslenme, sağlıksız beslenme gibi faktörler cildin yağ dengesine etki ettiği için sivilce oluşumunu destekler. Uzmanlar sivilce oluşumuna etki eden önemli faktörler arasında yağlı yiyecekleri ve kuruyemişleri gösteriyor.

Uzmanlara göre yanlış kozmetik alışkanlığı sivilce oluşumunun en yaygın nedenleri arasındadır. Yağlı kozmetik ürünleri, güneş kremleri, doğum kontrol hapları, ağda, vitamin eksikliği, mevsim değişikliği ve stres gibi unsurlar sivilceyi tetikleyen nedenlerdendir.

Sivilce Nasıl Tedavi Edilir?
> Sivilce tedavisi uzun süren ve sabır isteyen bir tedavidir. Tedavi 3 ila 6 ay arasında sürebilmektedir.

> Az görülen bir sivilce rahatsızlığında antibiyotik krem tedavisi ve solüsyon veya jel tedavisi uygulanır. Orta seviye rahatsızlıkta; antibiyotik haplar kullanılarak içten tedavi yöntemi tercih edilir. Yüksek dozlu rahatsızlıklarda ise hap, krem ve jel şeklinde daha yoğun bir tedavi şekline geçilir.

> Hormonlara bağlı sivilce sorunlarında genellikle doğum kontrol hapları ile sivilceler kontrol altına alınabiliyor

> Sivilce tedavisinde en yaygın yöntemlerden biri peeling uygulamasıdır. Cilde yapılan peeling, ölü derilerin ciltten atılmasını sağlar, gözenekleri açar ve en önemlisi sivilce izlerinden arındırarak temiz bir görünüme kavuşturur.

Sivilce Problemi Olan Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Detaylar

– Sivilceler tedavi edilmediği taktirde ciltte kalıcı izler bırakır.

– Şiddetli sivilce rahatsızlığı için deri hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

– Doktor tavsiyesi olmadan eş dost önerisiyle ilaç kullanılmamalıdır. İlaçlar kişinin yaşına ve sivilce rahatsızlığının şiddetine göre hastaya özel yazılır.

– Sivilce tedavisi yarıda bırakılmamalıdır.

Doğru bir cilt temizliği yapmanın yanında, size en uygun kozmetik ürünleri tercih edebilir, problemli olduğunu düşündüğünüz sivilceleriniz için uzman görüşü alabilirsiniz. Siz de yukarıdaki uyarıları dikkate alarak sağlıklı ve sivilcesiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Gerek sivilce oluşumunu engellemek gerekse de var olan sivilce ve izlerini yok etmek için bir çok dermatolog madecassol kremi öneriyor. İçerdiği doğal yapısı sayesinde tüm cilt tiplerine uygun olan madecassol cildi derinlemesine temizlerken aynı zamanda antibakteriyel özelliği sayesinde yeni akne ve sivilce oluşumunu engellemektedir.

Madecassol Kremin Diğer Faydaları

  • Cilt lekelerine iyi gelir.
  • Yanık ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.
  • El ve ayak çatlaklarını giderir.

Madecassol Fiyatı
Bu ürünü 18 TL karşılığında eczanelerden temin edebilirsiniz.

madecassol krem hakkında bilgi almak için tıklayın.