Anasayfa » Fit görünümün sırrı ton balığında
Beslenme Güzellik

Fit görünümün sırrı ton balığında

Doğal Omega-3 diyetiyle sıkı, ince ve fit görünmenin sırlarını paylaştığım yazımda sağlıklı kilo vermek artık çok lezzetli. Eşsiz bir deniz balığı çeşidi olan ton balığına diyetinizde yer açın.

Sağlıklı yaşamda erişkinlerin günlük Omega-3 ihtiyacı yaklaşık 1000 ile 1500 mg kadardır. Son bilimsel araştırmalar doğal besinlerle düzenli Omega-3 yağ asidi içeren yiyeceklerden zengin bir zayıflama diyeti planının yağ yakımını hızlandırdığını bildiriyor. Çünkü Omega-3, hücrelerin içinde yağ sentezini yapan lipoprotein lipaz adlı enzimin çalışmasını baskılıyor ve vücudun yağ depolarının erimesine yardımcı oluyor. Omega-3 için en iyi kaynak balıklardır, hele ki doğal Omega-3 içinse en iyi kaynak ton balığıdır. Araştırmalar soğuk suda yaşayan ya da derin sularda doğal ortamlarında beslenen balıklarda Omega-3 içeriklerinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni soğuk veya derin suda yaşayan balıkların fazla yağlanması ve Omega-3 sentezleyebilmeleri için gerekli doğal ortamları bulabiliyor olmaları. Bu yüzden, okyanuslarda kendi doğal yaşam alanlarında beslenen ton balıkları doğal Omega-3 kaynağıdır.

Balıklar içinde ton balığı, uskumru ve sardalya soğuk su balıkları olup Omega-3’ten zengindir. Bu özel diyetimde Omega-3 olarak size ton balığını önereceğim. Doğal Omega-3 açısından en değerli balıklardan olan ton balığı, Omega-3 diyetinizde tüketebileceğiniz eşsiz bir deniz balığı çeşidi olarak diyetimizde yer alacak.

Ton balığı Hint, Atlantik ve Pasifik Okyanusu gibi açık denizlerde avlanan deniz balığıdır. Doğal yaşam alanlarında avlanan ton balığı etinde suni besin içeriğine rastlanmaz. 1 poşet veya kutu ton balığı ise 25 gram kadar protein içerir ki bu miktar bir kişinin günlük alması gereken protein miktarının yüzde 45’i kadarını kolayca karşılayacak miktardır. Ton balığı diğer balıklara nazaran kompleks mineraller, EPA, DHA gibi önemli yağ asitlerini fazla içermesi sebebi ile eşsiz bir protein alternatifidir. Ton balığından gelen protein, termojenesizi arttırarak metabolizmanın hızlanmasını sağlar ve böylece zayıflamanız kolaylaşır.

Haftada 3 gün Omega-3’ten zengin ton balığı diyetini uygulayarak günde 1000 – 1500 mg gereksinim olan miktarı karşılayıp sıkı bir deri, ince bir beden ve fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Zayıflamanız için gereken yağ yakımını sağlayacak bu miktar, Omega-3 yağ asidini 1 poşet veya kutu ton balığından kolayca sağlayabilirsiniz. Çünkü Omega-3 deriye nem kazandırarak elastikiyetin kaybolmasını önler, yağ yakarak inceltir ve Omega-3 içeren ton balığı yüksek protein de ihtiva etmesiyle tok tutarak fit olmanıza yardımcı olur. Unutmadan, Türkiye’nin balık uzmanı markasından ton balığınızı rahatlıkla alabilirsiniz. Çok leziz ve nefis!

Omega-3 diyeti

Sağlıklı beslenme planınızı uygularken haftada sadece üç uygulayacağınız Omega-3 diyeti ile hedef kilonuza gelinceye kadar sımsıkı bir vücuda sahip olmanız mümkün.

Omega-3 diyeti uygularken aklınızdan çıkarmamanız gereken 10 altın kural.

• 3 ana 1 ara öğün yapın.

• Tüm öğünler arasında en az 4 saat bırakın.

• Güne aç karnına yarım limon sıkılmış büyük bir bardak su içerek başlayın.

• Gün içinde öğünlerden önce 2 bardak su içerek yemeklerinize başlayın.

• Siyah, yeşil, bitki ve meyve çaylarını şekersiz olarak günde 6 bardağa kadar içmeyi ihmal etmeyin.

• Kahvaltıyla öğle arasında 2 fincan, öğle ve akşam arası 2 fincan olacak şekilde sütsüz ve şekersiz olarak mutlaka kahve tüketin.

• Günde 2 şişe doğal maden suyunu öğle ve akşam öğünlerinde mutlaka içmeye özen gösterin.

• Her gün günün istediğiniz vaktinde en az 45 dakika tempolu yürüyüş yapın.

• Kuru meyveler, pirinç, patates gibi nişastalı
sebzeler, hazır paket yiyecekler, şekerli besinler Omega-3 diyetinde yer almayan karbonhidratlardır.

• Acıktıkça sadece şu sebzeleri tüketin: Brokoli, brüksel lahanası, salatalık, turp, kıvırcık lahana, mantar, karalahana, şalgam, domates, kuru soğan, taze soğan, biber, tere, roka, maydanoz, taze nane, kırmızı lahana, hindiba, marul, semizotu, limon.

Kahvaltı: 1 kase yoğurdu az miktarda tarçın ve vanilya ile çırpın. Üzerine biraz yulaf ve biraz chia tohumu ekleyin. Üstüne taze çilek ya da taze ananas doğrayın.

Öğle: Yumurtalı zeytinyağlı ton balıklı salata

Ara: 1 orta boy veya 1 küçük kase taze doğranmış mevsime uygun taze meyve 1 avuç içi kadar çiğ, tuzsuz fındık

Akşam: 1 küçük tabak kuru börülce veya yeşil mercimek veya nohut yemeği 2-3 yemek kaşığı bulgur pilavı 1 kase yoğurt veya cacık Az yağlı salata

Etiketler