Cilt lekeleri moralinizi bozuyor öyle değil mi? Peki bu durumdan kurtulmaya ne dersiniz? Cildimiz güneşin zararlı ışınlarından kendini korumak için melanin salgılar, bu bazı bölgelerde normalden fazla salgılandığı zaman cilt lekeleri meydana gelir. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak cilt lekelerini nasıl kapatacağınızı araştırdık. Yazımızı okumaya devam ederek pürüzsüz bir tene merhaba diyebilirsiniz.
Cilt tipinizi tespit edin
Cilt lekelerini kapatmak için ilk önce cilt yapınızı tespit etmelisiniz. Kullandığınız ürünler cildinize ne kadar uyumlu olursa, lekelerin kapanması da o kadar kolay olur.
Cildinize uygun bir temizleyici ile günlük bakımını yapın. Daha sonra cildinize uygun bir nemlendirici uygulayın. Nemlendirici, cildinizin ışıldamasına ve nem dengesini korumaya yardımcı olacağı için çok önemlidir.
Teninize uygun kapatıcı kullanın
Teninizle aynı renkte bir kapatıcı ile lekelerin üzerini tampon hareketi y aparak süngerle örtmeye başlayın. Bu kapatıcının yoğunluğunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Eğer önemli bir davet ya da düğün varsa, yoğun bir kapatıcı tercih edebilirsiniz. Günlük kullanım için ise cildinizin nefes almasını sağlayan orta yoğunluktaki bir kapatıcı işinizi görecektir. Yoğun kapatıcıları devamlı kullanmak cildinizi yorar ve gözeneklerin tıkanmasa neden olur.
Kapatıcınızla aynı renkte olan bir fondöteni fırça yardımıyla tüm yüzünüze sürün. Lekeli bölgelere fondöten uygularken silerek değil, tampon yaparak uygulayın.
Makyajınızı sabitlemeyi unutmayın
Fondöten ve kapatıcının sabit kalması için transparan bir pudra ile geçiş yapın. Pudrayı sürerken daha doğal bir görünüm için yuvarlak ve büyük başlı fırçaları tercih edin.
Makyajınızı sabitlemek için sprey başlıklı fiksleyici ürünler kullanabilirsiniz.
Güneş koruyucusuz dışarı çıkmayın
Cilt lekelerinin önüne geçmek ve oluşumunu önlemek için yaz ve kış güneş koruyucu kullanmaya özen gösterin.
Cilt lekelerini tedavi etmek için nemlendiricinin altına mutlaka “leke serumu” uygulayın.
Eğer cilt lekeleriniz genetikse ya da kozmetik tedaviler sonuç vermiyorsa, kimyasal soyma işlemi ve lazere başvurabilirsiniz.