Zayıf yada kilolu, kadın veya erkeklerde ayırt etmeksizin ortaya çıkan aşırı terleme ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Yılın her döneminde özellikle avuç içi, sırt ve koltuk altı görülen aşırı terleme günlük hayattaki aktiviteleri bir hayli kısıtlıyor. Terlemenin insan bünyesine katkısı oldukça fazla, vücut ısısını dengeleyerek fazla yağ ve suyun ter bezleri yoluyla atılmasını sağlayan bu olay eğer aşırı oluyorsa mutlaka bir uzmana gitmeniz gerekiyor.
Aşırı terleyen insanlarda kalp krizi, tansiyon ve şeker gibi rahatsızlıklar daha sık gözlemlenmektedir. Ayrıca vücuttaki fazla su kaybı nedeni ile böbrek hastalıkları da ortaya çıkabilmektedir. Terleme tedavisi ise bu tip sorunları ortadan kaldırmakta en etkili çözümlerin başında geliyor. İki çeşit tedavi yöntemi bulunmakta bunların birincisi ilaç kullanarak aşırı terlemeyi çözmektir, bu yöntem ile vücuttaki ter bezleri dengeleniyor ve terleme normal seviyeye indiriliyor. Bir diğer ve en etkili yöntem ise cerrahi işlemdir, bu işlemde ise ter bezlerinin alınması ile sağlanıyor ancak Op. Dr. Ebru DURMUŞ “Aşırı Terleme Sorunu” başlıklı yazısında bu yöntemin en son yapılması gereken tedavi biçimi olduğunu belirtmiştir. Aşırı terleme, ani gelişen ve ter bezlerinin ani uyarılması ile meydana gelmektedir. Terin kötü kokması içerisinde bulunan organik maddelerden dolayıdır, normalde ter su ve potasyumdan oluşmaktadır.
Terlemek vücut sağlığına olduğu kadar insan psikolojisine de olumsuz etkiler yaratmaktadır. Kötü koku ve görünüm nedeni ile öz güven kaybına neden olan aşırı terleme mutlaka tedavi edilmesi gereken sağlık sorunları arasındadır. Hastane veya özel estetik merkezlerinde yapılacak bir kaç test ışığında sizde aşırı terleme sorununuzdan kurtulabilirsiniz.