Anasayfa » Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Devam Eder?
Haberler

Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Devam Eder?

Diş beyazlatmada kullanılan ajanlar yardımı ile dişlerin beyazlatılması hemen hemen herkesin yaptırabileceği oldukça güvenli bir işlemdir.  Önemli olan beyazlatma işlemini güvenli kliniklerde hekim kontrolünde yaptırmak olacaktır. Dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız öncelikle bir diş muayenesinden geçmelisiniz.  Muayene öncesinde tespit edilen ilerleyen diş çürükleri, diş taşları önce tedavi edilmeli ve sonrasında beyazlatma işlemi uygulanmalıdır. Diş beyazlatma gelişim gösteren ve büyüme kaydeden kişilere önerilmemektedir.

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi yapıldığında bir süre geçici bir hassasiyet oluşabilir. Bu hassasiyet kısa süre içerisinde genellikle kendiliğinden geçmektedir. Doktor tarafından uygulanan diş beyazlatmanın herhangi bir zararı ve yan etkisi bulunmuyor.

Beyazlatmanın etkisi ne kadar devam eder?

Hastaya yapılan diş beyazlatma işlemi sonrasında hastanın dişlerine ne kadar iyi baktığı ile orantılı olacaktır. Doktor genellikle diş beyazlatma sonrasında hastanın birkaç gün boyunca nargile, pipo, sigara gibi alışkanlıklarına ara vermesini isteyecektir. Bunun yanı sıra çay, kahve, şarap ve asitli yiyeceklere ise birkaç hafta ara vermek yine dişlerin beyazlığı için önemlidir. Diş beyazlatma sonrasında diş fırçalamaya çok özen gösterilmeli ve dişin rengini sarartacak ya da karartacak gıdalar dişlerde çok fazla tutulmamalıdır. Yani siz dişinize ne kadar iyi bakarsanız yapılan beyazlatma işlemi de o kadar uzun süreli olacaktır.

Beyazlatmanın ortaya çıkaracağı başarı oranı da yine kişiye göre değişiyor olacaktır. Eğer hastada ileri derece de antibiyotik renklenmesi, kalıtsal hastalıklar yoksa beyazlatma işlemi genellikle başarılı olacaktır. Bunun yanı sıra ileri yaş grubunda da başarı oranı giderek azalıyor. Böyle durumların içinde olanlar için sadece beyazlatma sonuç vermeyecek ve bunun yanı sıra protetik ve restoratif tedaviler ile desteklenecektir. Fakat bu gibi durumlar çok az görüldüğü için diş beyazlatma genel olarak oldukça başarılı sonuçlar veriyor diyebiliriz.

Dişin başlıca renklenme sebepleri nelerdir?

  • Yaşam süreci boyunca oluşan fizyolojik renklenmeler
  • Amalgam dolgunun ardından dişte oluşan renklenme
  • Bebeklik sürecinden itibaren çok fazla antibiyotik kullanılması
  • Kanal tedavisinin ardından oluşan renklenmeler
  • Kahve, çay gibi alışkanlıklara ve sigara bağımlılığına bağlı olarak ortaya çıkan diş yüzeyi renklenmesi
  • Yaşanılan bir travmaya bağlı olarak dişteki canlı dokunun ölmesi ve buna bağlı kanaması sonucu oluşan renklenme

 

Kaynakhttp://www.adaklinik.com/dis-beyazlatma