Anasayfa » Dudak Kontürü Nedir? Nasıl Uygulanır?
Güzellik

Dudak Kontürü Nedir? Nasıl Uygulanır?

Hiç şüphesiz yüzde en çok dikkat çeken bölgelerden biri dudaklardır. Dolgun ve bakımlı dudaklara sahip olmak her kadının hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesine olanak sağlayan işlemlerden biri olan kalıcı dudak makyajı dudakların renklendirilmesine imkan sunmaktadır. Oldukça dikkat çekici bir işlem olması kadınların dudak kontürü nedir sorusunu sormasına neden olmaktadır.

Dudakların köntürlenerek dış kısımlarının renklendirilmesi dudakların olduğundan daha biçimli ve dolgun görünmesine yardımcı olmaktadır. Dudak kontürü işlemi bu konuda deneyimli kişiler tarafından uygulanmaktadır. Uygulama oldukça ince uçlu iğneler ile yapılmaktadır. steril iğneler dudak çevresinin 0.3 ve 0.5 mm altına renklendirilme işlemi yapılması anlamına gelmektedir.

Dudak kontörü birçok kalıcı makyaj seçeneğine oranla kalıcılık seviyesi yüksek olan bir işlemdir. 1.5 ile 2 yıl arasında kalıcılığa sahip olan işlem cilde kesinlikle zarar vermeyen organik boyalar ile yapılmaktadır. Dudak kontörü işlemi dudağın çevresine yapılan bir işlem olduğundan dudak görüntüsünü direkt olarak etkilemektedir. Özellikle dudağının şekilsiz olduğundan şikayet eden kadınlar tarafından tercih edilen bu işlem kişinin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda belirlendikten sonra yapılmaktadır.

Dudak Kontürü Kimlere Yapılmaz

Kolay uygulanabilen risksiz bir işlem olmasına karşın belirli durumlarda dudak kontürü işlemi tavsiye edilmemektedir.

Gebelik durumu olan kadınlar işlemi yaptırmak için hamileliğin ilk 3 ayını tamamlamalı ve bu süre zarfında sağlıklı bir gebelik geçiriyor olmalıdır.

18 yaşından büyük olan kişilere uygulanan bu işlem ileri derecede şeker hastalarına, ileri derecede şizofreni teşhisi koyulmuş kişilere uygulanmamaktadır. Ayrıca işlemin yapılacağı dudak bölgesinde açık yara, egzama, sedef ve mantar olmaması gerekmektedir. Bu tarz durumlarda işlem uygulanmamaktadır.

Dudak dolgusu yaptıran kişilerde geçici olarak dudak kontürü işleminden yararlanamamaktadır. Dudak dolgusu işlemi sonrasında en az bir ay geçmelidir. Bir ay sonrasında kişi dolgu yaptırdığı uzmanın izni ile dudak kontürü işlemi yaptırabilmektedir.

Dudak kontürünün uygulanmadığı bir diğer durum ise kemoterapi yada radyoterapi alan kişilerdir.

Dudak Kontürünün Avantajları Nelerdir?

Dudaklarının biçiminden memnun olmayan kişiler biçimli dudaklara sahip olmak adına uygulamayı tercih etmektedir. Kişiye birçok avantaj sağlayan bu uygulama uzun süreli kalıcılığa sahiptir. Dudakların olduğundan daha dolgun, belirgin ve şekilli görünmesine imkan sunmaktadır. Sürekli ruj tazeleme ihtiyacının ortadan kalkmasının yanı sıra dudakların bakımlı görünmesi için ideal bir tercihtir.

Kendini günlük işlere kaptıran ve hafif bir makyaja bile vakti olmayan kadınlar dudak kontürü yaptırmaktadır. Her an bakımlı ve güzel görünmenin yolu olan dudak kontürü uygulaması kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Kişinin vaktinin büyük bir bölümünü ayırmasına gerek kalmadan güzelliğin perdesini aralayan uygulama acısız bir işlemdir.

Bıçak altına yatılmasına gerek olmadan dudakların belirgin ve hoş görünmesi için idealdir. Ayrıca işlem estetik operasyon başlığı altında görülmediğinden doğallıktan vazgeçmek istemeyenler için uygundur.

Dudak Kontürü İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dudak kontürü nasıl yapılır ve riskli bir işlem midir gibi sorular işlemi yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. İşlem mikro iğneler yardımıyla dudak çevresinin kontürlenmesi anlamına gelmektedir. Dudakların şekillendirilebilmesi için kullanılan iğneler kişiye özel olarak açılmaktadır. Steril iğneler yardımıyla dudak çevresine çerçeve çekilmektedir.

Bu çerçeve dudakların gerek şekillenmesi gerekse dolgun görünmesi için yeterlidir. İşlem ömürlük bir uygulama olmadığından yenilenebilmektedir. Kişi uygulamanın etkilerinin geçtiğinin düşündüğü anda tekrar yaptırabilir. Ayrıca işlem sırasında kullanılan boyalar tamamen organik olduğundan cildin reaksiyon göstermesi beklenmemektedir.

Uygulama anında veya sonrasında acı hissedilmemesi için anestezi içerikli kremler kullanılmaktadır. Uygulamadan sonra dudaklarda hafif kızarıklık veya şişkinlik görülmesi oldukça doğal bir durumdur. Şişliklerin tam anlamıyla geçmesi 2-3 günü bulabilmektedir.