Böbrek taşı: Fazla kalsiyumun böbrek taşı oluşumuna katkısı henüz belirlenmemiştir ancak bazı araştırmalar, kalsiyum ve D vitamini takviyesi kullananların böbrek taşı riskini arttırdığını göstermektedir. Özellikle az su ve fazla kalsiyum tüketimi kişilerde riski yükseltmektedir. İlaçlarla etkileşimi: Fazla kalsiyum, antibiyotikler, tiroid ilaçları, osteoporoz ilaçları ile etkileşime girebilir. Düzenli ilaç kullanıyorsanız, kalsiyum takviyesi almadan önce doktorunuza mutlaka başvurmalısınız. Ayrıca kalsiyumun fazla alımı demir, çinko, magnezyum ve fosfor gibi minerallerin emilimine de olumsuz etki eder.
Vücutta kalsiyum eksikliğini belirlemek kısmen kolaydır. Sık sık kaslarda oluşan ani kramp ve ağrılar, kan basıncının yükselmesi, kalp çarpıntıları, dişlerde çabuk çürüme, diş eti rahatsızlıkları ve hipertansiyon gibi belirtiler kalsiyumun eksik olduğunu gösterebilir.
Diğer vitamin ve mineraller gibi sağlıklı yaşamın yapı taşı olan kalsiyum minerali, düzenli olarak kalsiyum içeren gıdalar aracılığı ile alınmalıdır. Böylece vücudunuzu, olası rahatsızlıklardan korumuş olursunuz. Kalsiyum fazlalığı da vücuda zarar verdiğinden kalsiyum tüketiminde aşırıya kaçmamalı, özellikle kalsiyum takviyesine dikkat edilmelidir.